Lite Om Mig

Jag heter Beatrice Johansson och älskar färg och målar abstrakta bilder. Mina målningar består oftast av starka och glada färger. Jag har målat i flera år utan någon utbildning. Jag leker med färger, sätter på dekoration på talvorna, använder glitter som jag strör på för att få större effekt etc. Våren 2014 gick jag min första målarkurs på  http://malarskolan.se/ i Borås. 

Kombinationen glas och färg är mycket intressant då färger är det första jag ser när jag tittar på något. När jag började med smyckestillverkning drogs jag till just glaspärlorna med dess underbara färger. Att smälta ihop större bitar för att se hur det ska bli är spännande. Än så länge har det resulterat i sk glastavlor. 

Av en tillfällighet tog jag en glasfusingskurs, efter den var jag helt såld på tekniken. Jag bestämmde mig för att göra mina smycken helt från grunden.

Först köpte jag en sk miniugn som placeras i en microvågsugn och började skapa ett smycke i taget. Efter ett tag fick jag investerat i en proffsugn som klarar större mängder åt gången och har kontrollerade temperaturkurvor.

Jag använder både diverse konstglas och fönsterglas (sk. floatglas), i kombination med andra produkter t.ex. silverlera.

    

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)